Sayı : 497   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Satırdan Sadra

Adil Akkoyunlu

Ne Yazayım

  • 01 Aralık 2023
  • 95 Görüntülenme
  • 492. Sayı / 2023 Aralık



Habil ve Kabil’le başlayan hak - batıl mücadelesi Kıyamete kadar devam edecek. Allah (cc), elçilerini, hak - batıl mücadelesinde; hakkı hâkim kılmaya öncülük etsinler diye gönderdi. Herkes, neden, kimden yana olduğunu bilmeli; yerini ve safını belirlemelidir. O rasullerin ve onlara uyan Müslümanların safları belliydi. Ne işkenceler, ne ambargolar, ne de katliamlar onları yıldırmıştı!

 

 

 

Allah’ın, kâfirleri yok edip Müslümanlara zafer vermeye gücü yetmez mi? Elbet yeter. Onun, her şeye gücü yeter. Her iş onun elinde. “Ol” demesi yeter. Ancak o, nimetlerle ve musibetlerle kullarını sınıyor. Hem musibete uğrayanları deneniyor, hem de nasıl bir tepki gösterecekler diye diğer Müslümanları deniyor.

 

 

 

 

Makale yazmak gelmiyor içimden…

Yaslıyım. Kederliyim. Acım büyük!

Yazmayacağım. Dertleşmek istiyorum sizinle:

Hz. Ömer’in mirası Filistin, kan ve barut kokarken, Gazze yıkılırken, Mescid-i Aksa esaret altındayken ne yazayım? Gazze’ye yağmur gibi bomba yağıyor. Atılan bombalar o kadar çok ki; bomba değil de yağmur olsaydı; Gazze’yi sel almıştı. Taş taş üstünde kalmadı. Hastaneleri, okulları, camileri, su depolarını, ekmek fırınlarını; her yeri bombalıyorlar. İsrail’in barbar Savunma Bakanı çıldırmışçasına: “Gazze’ye atom bombası atalım.” diyor. Zaten attıkları bombalar kaç atom bombası büyüklüğünde yıkım yaptı bilemiyoruz.

İsrail’in eski başbakanlarından biri: “Bir Filistinliyi öldürmek kadar dünyada hiçbir şey bana zevk vermiyor.” demişti. Allah’ın Nebilerini öldürenler, diğer insanlara acır mı?

Allah’ın, Musa Peygamber’e gönderdiği Tevrat’ı tahrif edip sonra da kendi yazdıkları yalanları din edinip inandılar. İşte o muharref Tevrat’tan aldıkları bazı öğütler(!):

Rab, bana dedi: Sen, benim oğlumsun; ben, seni bugün doğurdum. İste benden. Ve miras olarak sana milletleri, mülkün olarak yeryüzünün uçlarını da vereceğim. Onları demir çomakla kıracaksın. Bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın.” (Tevrat, Mezmurlar Bölümü: 2/8, 9)“Sana kulluk etmeyen millet, harap olacak!” ( Tevrat, İşaya Bölümü: 60/10-16) “Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla.” (Tevrat, Yeremya Bölümü: 12/3)

“Şimdi git... Onların her şeylerini tamamen yok et. Ve onlara acıma. Erkekten kadına, çocuktan, emzikte olana kadar hepsini öldür.” (Tevrat, 1. Samuel Bölümü: 15/3)

“Hem yiğidi, hem kızı, ak saçlı adamı dışarıdan ve içerden telef edecek(sin).” (Tevrat, Tesniye Bölümü: 32/25)

“Ve Allah’ın Rabbin, sana teslim edeceği bütün kavimleri bitireceksin. Gözün onlara acımayacak.” (Tevrat, Tesniye Bölümü: 7/16)

“Et yiyin ve kan için. Yiğitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını içeceksiniz. Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz.” (Tevrat, Hezekiel Bölümü: 18-20)

Miras (İşgal) Bakanı, Filistinli Müslümanlar için: “Bunlar, insanımsı hayvanlar.” diyor. Muharref Tevrat’a göre: Sadece Yahudi insan. Yahudi’nin dışında kalanlar; Yahudi’ye hizmet eden; her şeylerinden istifade ettikleri hayvandır. Yahudi’nin malıdır. Onların canları (etleri), malları, namusları Yahudi’ye helaldir.

Sapıtınca insan, artık vahşilikte sınır tanımıyor. Haçlılar, bunlardan farklı mı sanki? Bütün Batılılar, İsrail’in bu vahşetine destek veriyorlar. Haçlı seferleri devam ediyor.

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

492. Sayı Aralık 2023