Sayı : 497   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Hedef Noktası

Ramazan Kayacık

Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe!

  • 01 Ocak 2024
  • 122 Görüntülenme
  • 493. Sayı / 2024 Ocak



Yahudiler, dünya ekonomisine egemen olmadan önce, ekonomi bilimine egemen oldular. Yahudilerin dünya piyasalarını ele geçirmelerindeki en önemli etken organize bir toplum olmaları, birbirlerini kollamalarıdır. İbni Haldun: “Organize olmuş azınlık, organize olmamış çoğunluğa hükmeder.” der. Yahudiler azınlık psikolojisiyle ve kendilerini koruma içgüdüsüyle çok iyi organize olmuşlar ve bugün dünyaya hâkim olmak için çalışmaktadırlar.

 

İslam ülkeleri kendi teknolojilerini üretmeden, yeniden Kur’an merkezli dine dönmeden, Peygamber yaşantılı İslam’a sarılmadan ne zulüm bitecek, ne de Yahudi bombardımanları. Yıllarca İsrail malları boykot edildi ama yerine koyacak yerli ve milli bir ürünümüz olmadığı için bir müddet sonra boykottan vazgeçildi ve Yahudi sermayesine yine destek vermeye devam edildi, korkarım bundan sonra da böyle olacak.

 

 

Siyon kelimesine dayanan Siyonizm, Yahudilerin “tarihî yurtlarına dönüşü” manasında; Filistin topraklarda bir Yahudi devleti kurulmasını savunan, Yahudi milliyetçiğini esas alan ideolojidir. Kısacası Filistin’de bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan harekettir.

Modern Siyonizm 19. yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkmıştır, kurucusu Theodore Herzl’dir. Siyonizm; "Yahudi Aydınlanması" olarak da adlandırılır. Bu fikri savunan kişilere Siyonist, bu fikrin karşısında duranlara ise anti-siyonist ifadesi kullanılır.

Kur’an’ı Kerim, Yahudilerin ahlaki ve karakteristik yapılarını en doğru tespit eden en güvenilir kaynaktır:

“Verdikleri sözlerini bozmaları sebebiyledir ki onları lânetledik, kalplerini de kaskatı kıldık. Kelimeleri yerlerinden kaydırarak (tahrif edip) değiştiriyorlar. Akıllarından çıkarmamaları istenen şeylerden önemli bir kısmını da unuttular. (Ey Muhammed!) İçlerinden pek azı hariç, onların daima bir hainliğini görüyorsun. Yine de sen onları affet ve aldırış etme. Çünkü Allah, iyilik yapanları sever.” (Maide, 5/13)

Kur’an’ı Kerim’in bu ayetinde ve diğer ayetlerde Yahudilerin yaklaşık 80 özelliğinden bahsedilir. Bazı özelliklerini şöyle özetleyebiliriz;

Allah'a verdikleri hiçbir sözde durmamaları, dinlerini paramparça etmeleri, peygamberleri öldürmeye kalkışmaları, bulundukları ülkelere ihanet etmeleri, üstün ırk/seçilmiş olduklarını iddia etmeleri, Allah’a ve Peygamberlere isyan etmeleri, Tevrat’ı tahrif etmeleri, Kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr etmeleri… gibi daha birçok özellikleri sayılabilir.

Yahudiler tarih boyunca beraber yaşadıkları tüm toplumlara ihanet ettiklerinden birçok ülkenin topraklarından sürgün edilmişler, devletlerin çoğu Yahudilere güvenmedikleri için onları devlet memurluğuna almamışlar, askerlik yaptırmamışlar. Bu nedenle hem ticaretle uğraşarak, hem de gizlenmelerini sağlayacak büyük şehirlerde yaşamayı tercih etmişlerdir.

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

493. Sayı Ocak 2024