Sayı : 497   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

İrfan Mektebi

Osman Nuri Topbaş

Niçin İslam'ı Bir Savaş Dini, Müslümanları da Terörist Olarak Göstermeye Çalışıyorlar?

  • 07 Mayıs 2022
  • 644 Görüntülenme
  • 473. Sayı / 2022 Mayıs



Günümüzde bâtıl ve muharref dinlerin insanlığa vereceği bir şey kalmadı. Avrupa’da kiliseler satılıyor, câmi oluyor. Bâtıl dinlerin temsilcileri, bu gidişata son verebilmek için, İslâm’ı çirkin göstermeye çalışıyorlar. Kendi dindaşlarının İslâm’a rağbetine mani olmak için, yegâne hak din olan İslâm’ı gözden düşürmek istiyorlar. Onların dil uzatmalarının sebebi budur: Bâtıl, haktan rahatsız!

 

 

Şunu görüyoruz, her yerde mağdur, perişan, Müslümanlar olduğu hâlde, “İslâmî terör” diye İslâm’a iftiralar atılıyor. İslâm korkulacak bir şey olarak gösterilmeye çalışılıyor. Hâlbuki İslâm, harpte dahi muazzam bir hukuk getirmiştir. Rasûlullah Efendimiz merhamet tevzi etmiştir.

 

 

Evvelâ şunu ifade etmek lâzım ki; İslâm, selâm vermek, insanlığın selâmeti demek, barış demek ve huzur demektir.

İslâm; korkutucu değil, gönle huzur vericidir. Aynı zamanda zarafet, incelik, nezaket tevzi edici bir dindir.

İslâm, her çeşit zulüm ve terörle mücadele eden bir dindir. İslâm, bütün mahlûkata -Müslüman ve hatta gayr-i müslim, hepsine- merhamet ve şefkatle muamele eden bir dindir.

Yine ecdadımız, bu, fakir Hıristiyan halkına sadaka olarak da ev yaptırmıştır. Zekât değil, sadaka olarak.

Gelelim İslâmofobi’ye… İslâm’ı evvelâ zihinlerde mahkûm etmek… Gaye, evvelâ zihinlerde İslâm’ı mahkûm etmek, sonra da Müslümanlara saldırmayı haklı göstermek. Bunun için bir psikolojik zemin oluşturmak için, İslâm düşmanlarının ürettiği sun’î bir projedir.

İslâmofobi tabirinin diğer dinler için değil de sadece hak din “İslâm” için kullanılmasının sebebi malum. Çünkü: “Meyveli ağaç taşlanır.” “Hırsız, kuyumcu dükkânını soymak ister, eskici dükkânını değil.”

Günümüzde bâtıl ve muharref dinlerin insanlığa vereceği bir şey kalmadı. Avrupa’da kiliseler satılıyor, câmi oluyor. Bâtıl dinlerin temsilcileri, bu gidişata son verebilmek için, İslâm’ı çirkin göstermeye çalışıyorlar. Kendi dindaşlarının İslâm’a rağbetine mani olmak için, yegâne hak din olan İslâm’ı gözden düşürmek istiyorlar. Onların dil uzatmalarının sebebi budur: Bâtıl, haktan rahatsız!

Bugün de İslâm, vaz ettiği gerçek şefkat, merhamet ve diğerkâmlık dolayısıyla, menfaatperest insanları, pragmatist toplumları, emperyalist güçleri rahatsız etmekte. Emrettiği adalet ve hakkaniyet sebebiyle, zalimleri ve sahtekârları rahatsız etmekte.

Nitekim Batı dünyasında 20-30 sene evvel, bunun plânları yapıldı. Batı medeniyeti karşısında varlık gösterebilecek yegâne medeniyetin İslâm olduğunu itiraf ettiler. Medeniyetler Çatışması tezini ortaya attılar.

Niçin İslâm’ı, niçin bir muhalefetle karşıladılar, tâ câhiliyye devrinden beri?

Çünkü İslâm; Bir ahiret haberi veriyor. İnsanı, bugünkü dünyayı, ahiret haberi rahatsız ediyor. İnternetler, reklâmlar, bu ahiret haberini unutturuyor. Tabi İslâm da daima bir ahiret haberi veriyor. İslâm; insanı, asıl hayatın ahiret olduğu gerçeği içinde yaşatıyor. Dünya ile ahireti mezcediyor İslâm. İki cihanda da saadetin ölçülerini veriyor.

Lâkin onlar, böyle uhrevî mesuliyetler içinde değil; keyfî, rastgele ve nefsanî arzularına uygun bir hayat talep ediyorlar.

İslâm’la şereflenmiş bir misyonere sordum, bizim kitapları Fransızcaya tercüme eden misyonere. Daha evvel bir rahipti, sonra Müslüman oluyor. Müslüman olma hikâyesi uzun. Ona sordum:

–Bugün, niye kitle hâlinde İslâm’a giriş yok, Hıristiyanlığın içi boşaldı, dedim.

Dedi ki bana:

–İslâm zor dedi. Beş vakit namaz var, oruç var, infak var, merhamet var, şefkat var dedi.

Batı dünyası pragmatisttir, oportünisttir, menfaatperesttir, hodgâmdır dedi. İslâm’da yasaklar var dedi, içki, kumar vs. iffetsizlik vs… Orada serbest dedi.

Otuz sene evvel Garaudy İstanbul’a gelmişti. O zaman ona Yıldız Sarayı’nda sorular soruluyordu, o cevap veriyordu. Soruların biri şuydu:

–Siz baştan bir Katolik idiniz, arkadan komünist oldunuz. Komünist partinin genel sekreteri oldunuz. Karl Marks’ın bütün fikirleri ortadan kalksa, yeni baştan onu tedvin edecek duruma geldiniz. Bugün de Müslümansınız. Niçin Hıristiyan’dınız, niçin komünisttiniz, niçin bugün Müslümansınız?

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

473. Sayı Mayıs 2022