Sayı : 503   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Sağlık

Mahmut Bilgiç

Günah Keçileri

  • 05 Eylül 2018
  • 1966 Görüntülenme
  • 429. Sayı / 2018 Eylül
Yazıyı Dinle
0:00
0:00
Yazarın Diğer Yazıları
Mahmut Bilgiç
Tüm Yazı Arşivi



Lifsiz beslenme ve kabızlık, kolon kanseri de dahil kalınbağırsak hastalıklarının ana nedeni sayılmaktadır. Sinameki yaprağı kalınbağırsağı çalıştırır. Toksinleri, çürümüş besin atıklarını, cürufu, enkazı, pis kokuları, gazları uzaklaştırır.

 

Ardıç tohumu alt ve üst idrar yolu enfeksiyonların da mükemmel iş çıkarır. Bununla birlikte antiviraldir, yani virüs öldürücüdür. Dolayısıyla gribal enfeksiyon, boğaz ağrıları, uçuk ve zonada’da kullanılır.

 

Meyan kökü, tüm şifalı bitkilerin şahı ve de padişahı desem, sanırım abartmış sayılmam. Anti iltihapsal, anti fungal, anti viral, bağışıklık güçlendirici, yorgunluk giderici, sakinleştirici, karaciğer yenileyici, kalın bağırsak yumuşatıcı, ülser ve gastrit ilacı.

 

Bağdat’taki bir esnafın hatasıyla İstanbul’daki meslektaşı yargılanamaz derler.

Yanlış kullanımlarından dolayı bazı bitkiler günah keçisi ilan edilmiştir.

İsmi anıldığında sözüm ona uzmanların “ Aman ha, sakın ha, zinhar” nidalarıyla ambargo koyduğu üç tıbbi bitkiden bahsedeceğim.

Bunlar: Sinameki yaprağı, ardıç tohumu ve meyan köküdür.

Bu bitkiler dikkatli kullanıldığında oldukça yararlıdır.

SİNAMEKİ

Başta Hindistan; uzak doğu kökenli bu bitkinin yaprakları kabızlığın bir numaralı ilacıdır.

Farkında olmasak da aslında kabızlık bir insanın başına gelebilecek en önemli musibetlerden biridir. Çünkü kalın bağırsak tam boşalmadığında zararlı atıklar bedende birikir. Toksinlerin atılamaması ismi konulmamış sayısız marazın kaynağıdır. Evinizi bir ay temizlemediğinizi ve çöplerinizin biriktiğini düşünsenize. Ne korkunç bir manzara değil mi? Kabızlıkta aynı şeydir. Zararlı maddelerin tahliyesi hayati önem taşır.

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

429. Sayı Eylül 2018