Kalp krizinden korunmak için en beğendiğim yöntemi hiçbir tıbbi metinde bulamazsınız. Bu yöntemin adı sebze çorbalarıdır. Bu çorbaların bir tarifi yok. Yalnızca size uygun olan malzemeleri alıp birleştirerek son derece lezzetli sayısız çorba yapabilirsiniz. En ideali mevsim sebzeleri ile hazırlamak ve her seferinde ufak tefek değişiklikler yapmaktır ki bir süre sonra bu sağlıklı öğünlerden bıkkınlık gelmesin. Bu sayede sebze çorbaları ömrünüz boyunca keyifle sürdürebileceğiniz bir alışkanlık halini alacaktır.
Kalp ve damar sistemi vücudumuzdaki en büyük ve en önemli sistemlerden biridir. Kalp ve damar sisteminin başlıca işlevleri, bedenimizde bulunan bütün hücrelere oksijen ve gerekli besinleri taşımak, ayrıca hücrelerin ürettiği atıkların alınıp taşınmasına da yardımcı olmaktır. Kalbimiz bu hedefe ulaşmak için her gün günde 100 000 kez atar. 9500 ila 19000 litre kanı vücudumuzda bulunan ve 96500 kilometreye yayılan damarlarımızdan pompalar. Ortalama bir ömür dâhilinde kalp 2.5 milyar kez atar ve 380 milyar litre kan pompalar.
bitmek bilmeyen çabalarını desteklemek zorundayız, bu çok açık. Ne yazık ki kalplerimizin sağlıklı olması yolunda başarılı bir iş çıkardığımız pekte söylenemez.
Kalp hastalığı ya da daha doğru adıyla koroner atar damar hastalığı kalbi besleyen atar damarların tıkanmasıdır. Bu hastalık hali hazırda dünyadaki bir numaralı ölüm nedenidir.
atardamarlar kalp kasına hayati önem taşıyan oksijen ve besinleri ulaştırır. Bu damarlardan akan kan kısıtlanır veya bloke edilirse genelde kalp kası çok ciddi hasar görür. Buda “ kalp krizi ‘’ olarak bilinen olaya neden olur. Çoğu durumda taşınan kan ve oksijeni bloke eden durum kolesterol, yağ ve hücre atıklarından oluşan bir katmanın birikmesi sonucu ortaya çıkan atero sklerozdur ( damar sertliğidir )Felç durumunda kalbin değil beynin atardamarlarından birinin tıkanmış olması söz konusudur.
Ortak kabul görmüş ilaçların güvenli ve mutedil yaklaşımlar olduğu henüz benimsenmemiştir. By pass ameliyatları ise yalnızca geçici bir düzelme sağlamaktadır. Kaldı ki By pass olarak yerleştirilen damarların kendileri de genellikle birkaç yıl içinde tıkanmaktadır.
Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız