Tedaviye destek veren tıbbi bitki ve diğer sağlık tamamlayıcıları: Kırkkilit otu, ısırgan, ölmez çiçek (altın otu çiçeği ), mısır püskülü, altın dikeni, diş otu tohumu, potasyum, sodyum yada magnezyum sitrat, aloe vera, sinameki, yaban mersini suyu, gilaburi suyu
Şartların elverdiği ölçüde 20-30 dakikalık hafif koşu yapın ya da ip atlayın. Bu egzersizin hemen ardından küveti dayanabileceğiniz en yüksek sıcaklıktaki suyla doldurup böbrekleriniz suyun içinde kalacak şekilde küvete giriniz ve 20-30 dakika suda bekleyiniz. Midenizde herhangi bir sağlık sorunu yoksa, günde çeyrek limon yiyin ya da Magnesium citrate pastili kullanın.
NEDİR?
İdrar yollarında taş oluşumu binlerce yıldır bilinmektedir. Fakat geçtiğimiz yıllar içinde hastalığın biçimi ve sıklığı değişmiştir. Geçmişte taş oluşumu neredeyse yalnızca idrar kesesinde görülürdü. Günümüzde ise taşların çoğu böbreklerde oluşmaktadır. Taş sıklığı çarpıcı şekilde artmıştır.
BELİRTİLER
Genelde belirtiler taşın yerinden oynaması ile ortaya çıkar.
Aralıklarla böbrekten ya da böğürden başlayıp yayılan yoğun ve şiddetli sancı.
Bulantı, kusma ve karında şişlik.
Enfeksiyon varsa, titreme, ateş ve sık idrara çıkma.
ALTTA YATAN NEDENLER
Hiper paratiroidizm( paratiroid bezinin aşırı çalışması )
İdrarda sistin düzeylerinin artması
D vitamini fazlalığı
Süt-alkali sendromu ( Antasitlerin aşırı kullanılması )
Yıkıcı kemik hastalıkları
İdrarda oksalik asit düzeyinin artması
Cushing sendromu
Sarkoidoz ( Sarkoid birikimi ile tanımlanan sistemik bir hastalık )
Batı tipi beslenme tarzı ( Lif yönünden fakir; rafine karbonhidrat, protein ve yağ yönünden zengin beslenme )
- yüksek, magnezyumu düşük ve D vitamini ile zenginleştirilmiş süt ürünleri.
TEDÂVİYE DESTEK VEREN TIBBİ BİTKİ VE DİĞER SAĞLIK TAMAMLAYICILARI
Kırkkilit otu, ısırgan, ölmez çiçek (altın otu çiçeği ), mısır püskülü, altın dikeni, diş otu tohumu, potasyum, sodyum yada magnezyum sitrat, aloe vera, sinameki, yaban mersini suyu, gilaburi suyu
ÇAY TARİFİ ( TAŞINIZ 6 MM.VE DAHA KÜÇÜKSE )
Bir su bardağı suyu cezve ya da çaydanlığa boşaltın.
Suyu kaynatın.
Kaynar suya kırkkilit otu, ısırgan, ölmez çiçek (altın otu çiçeği ), mısır püskülü, altın dikeni otundan birer tutam ilave edip ocağı söndürün.
(Bitkileri kaynatmayın.)
Kaynar su ve bitkileri yemek kaşığı ile bir güzel karıştırın.
On dakika demlenmeye bırakın.
Çayı süzün ve yudum yudum için. (Aç ya da tok)
Bu işlemi günde 3 kez tekrarlayın.
Her seferinde çay demlemeye vakit harcamak istemiyorsanız tek seferde 3 bardaklık demleyip termosta muhafaza edebilirsiniz.
Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız