Kök Neden , Mahmut Bilgiç
Sayı : 501   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Sağlık

Mahmut Bilgiç

Kök Neden

  • 30 AÄŸustos 2024
  • 43 Görüntülenme
  • 501. Sayı / 2024 Eylül
Yazarın Diğer Yazıları
Mahmut Bilgiç
Tüm Yazı Arşivi



Tüm kötülüklerin kökü şekerdir. Şeker her şeyin içinde gizlidir. 1960 lardan bu yana şeker tüketimimiz 400 kat artmıştır. Bu genel olarak doğal yağlara karşı açtığımız savaştır. İşlenmiş yiyecekleri ve şekeri besin piramidinin en tepesine yerleştirdik. Bu vahim hataya ara öğün, atıştırma ve hızlı yeme illetlerini de ekleyince insülin (glikozun hücre içine girmesini sağlayan hormon) düzenini alt üst ettik.

Kırk yıldır bitkisel ilaçlarla haşir neşirim. Eczacı olduğum için şanslıyım. Çünkü: Bu sayede farmasötik ilaçlarla bitkisel ilaçları kıyaslama imkânı buldum. Kariyerim boyunca ileri teknoloji ilaçların hemen hemen hiçbir fayda sağlamadığı sağlık sorunları karşısında bitkisel ilaçların ne kadar büyük yararlar sağladığına yüzlerce kez şahit oldum.

Bugün sizlere onlarca hastalığın kök nedeni ve modern zamanların en önemli sağlık sorunundan bahsedeceğim: İNSÜLİN DİRENCİ.

Bunu yaparken elverdiği ölçüde yalın ve anlaşılır bir dil kullanmaya çalışacak; bir hint atasözüne uyacağım: "Anlamak güzel. Anlatmak daha da güzel. Ama en güzeli basite indirgeyerek anlatabilmek."

Obezite, ( kilo fazlası ) kalp hastalıkları ve metabolik hastalıklar son altmış yılda ivmelenerek arttı. Bu hazin tablonun muhtemel suçlularından en başta geleni ekmeğin üstündeki yağdan ziyade yağın altındaki ekmektir. Aslında ekmekten kastım tüm rafine (aşırı işlenmiş saflaştırılmış) karbon hidratlardır. Sofra şekeri, unlu mamuller, meyve suları, ( hatta aşırı meyve ) paketli yiyecekler ( gıdalar demeye dilim varmadı ) ve benzerleridir.

Tüm kötülüklerin kökü şekerdir. Şeker her şeyin içinde gizlidir. 1960 lardan bu yana şeker tüketimimiz 400 kat artmıştır. Bu genel olarak doğal yağlara karşı açtığımız savaştır. İşlenmiş yiyecekleri ve şekeri besin piramidinin en tepesine yerleştirdik. Bu vahim hataya ara öğün, atıştırma ve hızlı yeme illetlerini de ekleyince insülin ( glikozun hücre içine girmesini sağlayan hormon ) düzenini alt üst ettik.

Artık işler rayından çıkmıştı. Önce insülin ile hücreler arası haberleşme bozuldu

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

501. Sayı Eylül 2024