Kampüste Kulluk , Ramazan Kayan
Sayı : 501   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Kimlik İnşası

Ramazan Kayan

Kampüste Kulluk

  • 30 AÄŸustos 2024
  • 53 Görüntülenme
  • 501. Sayı / 2024 Eylül



Genç arkadaş! Üniversiteyi kazanmak tek hedef değil, ancak hedeflerden bir hedef olabilir. Üniversite araçtır, yegâne amaç değildir. Üniversite ara hedeftir, ana hedef yaratılış amacımızdır. Biliyorum, öğrencisin, ancak ilahi öğretinin temsilcisi ve tebliğcisi olduğunu sakın unutma. En zorunlu dersin; değerlerinden ödün verme. Doğrularının arkasında dur. Bedeli ne olursa olsun dürüst ol. Yaratanla ilişkilerini düzgün tut.

Üniversite de bir öykün olsun ki, başkasına öykünmesin. Bir rüyan olsun ki, kâbuslardan kurtulasın. Bir derdin, bir davan olsun ki, her devrin adamı olmayasın. Bir duan olsun ki, umutsuzluğa düşmeyesin. Tek üniversite ile yetinme, ikinci bir fakülteyi hedefle "İnsaniyet mektebi" ne kaydını yenile.

Üniversiteler açıldı... Ülkenin en dinamik değerleri üniversite kapılarında. Açmaza ve acze düşmemek için bir üniversite açılımı yapmak zorundayız. Gençlerimizle dertleşmek durumundayız.

Genç arkadaş!

Ãœniversiteyi kazanmak tek hedef deÄŸil, ancak hedeflerden bir hedef olabilir.

Üniversite araçtır, yegâne amaç değildir.

Üniversite ara hedeftir, ana hedef yaratılış amacımızdır.

Biliyorum, öğrencisin, ancak ilahi öğretinin temsilcisi ve tebliğcisi olduğunu sakın unutma.

En zorunlu dersin; değerlerinden ödün verme. Doğrularının arkasında dur. Bedeli ne olursa olsun dürüst ol. Yaratanla ilişkilerini düzgün tut.

Tek vazifen vize, final, mezuniyet değil, toplumsal mesuliyet ve İslami meşruiyetimizi sürdürebilmektir

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

501. Sayı Eylül 2024