Seküler Modern Hayata Karşı "kıble" Sahibi Olmak , Kadir Demirlenk
Sayı : 501   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

YaÅŸama(ya) Dair

Kadir Demirlenk

Seküler Modern Hayata Karşı "kıble" Sahibi Olmak

  • 31 Temmuz 2024
  • 110 Görüntülenme
  • 500. Sayı / 2024 AÄŸustos



Seküler modern hayat tarzı, yapılan sinsi ve menfi propagandalar neticesinde İslam coğrafyasında büyük tahribatlara sebep olmuştur. Bu tahribatları yaparken mevcut iktidarları, sermayeyi, düşünce ve fikir adamlarını, yazılı görsel basını ve yayını, teknolojik imkânları, uluslararası kuruluşları, eğitim sistemlerini, sapkın inançları ve düşünce akımlarını en üst seviyede kullanmışlardır ve kullanmaya devam etmektedir.

Seküler inanç, düşünce ve yaşam tarzları tarih boyunca hep olagelmiştir. İnsanlık tarihindeki cahiliyye/sekülerlik anlamındaki bu olumsuz inanç, düşünce ve yaşam tarzlarının tarafı şeytan ve avaneleri olmuştur. Bu batıl inanç ve düşünce sistemleri, şeytan ve avaneleri tarafından cazip ve sinsi metotlarla insanlara dikte edilmiş ve edilmeye devam edilmektedir.

Günümüzde de seküler modern hayat şeytan ve avenelerinin bütün yönleriyle insanı kuşatması ile kendine zemin bulabilmektedir. İsimleri, şekilleri zaman ve mekânları farklı olsa da hepsi cahiliye ruhunu yaşatmakta ve yansıtmaktadır. Seküler modern yaşam tarzı, ilahi olan kutsalı kabul etmemekte ya da ilahi kutsal olan her şeyin içini boşaltarak, şeklini değiştirip tahrif ederek, ruhunu yok ederek asimile etmektedir.

Dini literatürde genel olarak küfrün alt başlıkları olarak; şirk, nifak, fısk, fücur, batıl vb. gibi tevhit dini İslam'ın karşıtı olarak zikredilen seküler modern yaşam tarzı, sapkın inanç ve batıl düşünce olarak; yüce yaratıcıya eş koşma, O'nu dünya hayatına karıştırmama, O'nun kitaplarına ve elçilerine, tevhit dininin kutsallarına başkaldırı hareketidir.

Bugünkü seküler modern yaşam tarzı; cahiliyenin inanç, düşünce ve kültürünün sinsi ve batıl bir şekilde insanların yaşamlarına empoze edilmesidir. Günümüz seküler modern hayat tarzında Allah, kitap, peygamber, ahiret, ibadet, ahlak gibi kutsal değerlere yer yoktur. Bunların yerine güç ve servet sahibi olma, maddenin iktidarı, eğlence, yeme, içme, oyun gibi dünyevi endeksli bir yaşam tarzı laik, hümanist, materyalist, sosyalist gibi düşünce tarzları egemendir.

Yüce yaratıcı ve tevhit dininin belirlediği kutsal değerler, seküler modern hayatın kurgulayıcı ve uygulayıcılarının hizmetindeki zorunlu varlıklar ve argümanlardır. İşlevleri, seküler modern hayat tarzının gücünün yetmediği dünya nizamını bu kutlu ve mutlu azgınlığın emellerine hazır hale getirmekten ibarettir.

Seküler modern yaşam tarzında dini ve insani değerlere yer yoktur. Kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, infak, aile, akrabalık, komşuluk, topluluk ve menfaatleri kendileri içindir. Çıkar ve menfaat, kazanma ve tüketme, fitne ve fesat gibi gayri ahlaki düşünceler üzerine kurulu anlayış kendi dışındakilerini sömürme ve yok etmeye endekslidir

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

500. Sayı Ağustos 2024