Kur'an'a Ne Önünden, Ne De Arkasından Batıl Gelemez. , Ali Küçük
Sayı : 501   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Besairu'l Kur'an

Ali Küçük

Kur'an'a Ne Önünden, Ne De Arkasından Batıl Gelemez.

  • 31 Temmuz 2024
  • 92 Görüntülenme
  • 500. Sayı / 2024 AÄŸustos



Bu kitap hiçbir şekilde, hiçbir dönemde, hiçbir güç, otorite, kitap, sistem, delil tarafından asla iptal edilemez. Hiçbir sistem, hiçbir ideoloji asla onu iptal edemez, hiçbir şey onun yerine geçemez.

Maalesef Rabbimiz ayetinde bunu böylece ortaya koyduğu halde kimi zavallı insanlar Kur'an'ın dışındaki kimi kitaplar hakkında da bu ifadeyi kullanmaktadırlar. Filanın kitabı var ya ona ne önünden ne ardından asla batıl yaklaşamaz diyorlar. Sanki o kitaplar da vahiymiş gibi, sanki onlar da Allah tarafından indirilmiş gibi. Hâlbuki Kur'an'ın dışında beşer elinin değdiği hiçbir kitap hakkında bunu söylemek caiz değildir. Lafzen ve manen Allah tarafından korunma altına alınmış olan sadece vahiydir.

"Kur'an'a ne önünden, ne de arkasından batıl gelemez. O, hüküm ve hikmet sahibi, övülmeye lâyık olan Allah tarafından indirilmiştir." (Fussılet, 41/42)

Evet, Kur'an'a Ne önünden ne de ardından ona batıl yaklaşamaz. Bu kitap kesinlikle haktır. Ortaya koyduğu her şey haktır. Bu kitapla hareket edenler, bu kitabı kendilerine istinatgâh yapanlar, bu kitabı tüm amellerinde ve kavillerinde hareket noktası kabul edenler, yani bu kitapla beraber olanlar da kesinlikle bilelim ki haktadırlar, haklıdırlar ve hak yoldadırlar. Bu aynı zamanda bunun da tescilidir

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

500. Sayı Ağustos 2024